SVERIGE 16 ulike handikapforbund blir nå kastet ut sine lokaler i Piteå i Sverige. Lokalene vil i stedet bli brukt som boliger til nyankomne innvandrere.
Elisabeth Eliasson viser frem en av de to etasjene hvor de ulike foreningene samles under samarbeidsgruppen HSO. Totalt har HSO nesten 3 000 medlemmer i Piteå. HSO har leid lokalene i Strömgården i 22 år, men nå må de flytte fordi kommunen har bestemt at de skal konverteres til boliger for nyankomne innvandrere. Foreningen er dermed tvunget til å flytte til en nedlagt skole i Djupviken, et par kilometer unna.
– Til Strömgården kan mange gå eller bruke elektrisk rullestol eller rullatorer. Men for å komme seg til Djupviken (skolen) må mange bruke offentlig transport, og det koster penger som mange kanskje ikke har, sier Elisabeth Eliasson av i den svenske revmatismeforeningen.
Og det er ikke bare avstanden som bekymrer, men også andre økonomiske spørsmål.
– Vi vet ingenting hvor mye flyttingen vil koste. Hvis det blir for dyrt og tilgjengeligheten ikke er bra, da har ikke får foreningen råd til å forsette, sier Carina Lindegren av demensforeningen.
Piteå kommune sier at lokalene i Djupviken er det eneste de kan tilby i dag. Lokalene vil bli renovert for å passe foreningens medlemmer hevder de. Det er også god parkering og lokal trafikk er kun rn gate unna, sier Ylva Sundkvist, som er kommunal direktør i Piteå til SVT Norrbotten.
HSO mener derimot at to grupper i samfunnet har blitt satt opp mot hverandre når deres gamle lokalene blir tatt fra dem og gitt til nyankomne asylsøkere.
– Det kommunen har gjort nå i denne situasjonen er å sette to svake grupper opp mot hverandre. Det fører til mer problemer enn du kanskje tror. Det er akkurat slike ting som dette som vil skape problemer i lokalsamfunnet. Selvfølgelig bør vi ta i mot flyktninger og hjelpe dem, men ikke på bekostning av andre grupper, sier Carina Lindegren.
Retningslinjer for kommentarfelet
Kommentarer er ikke redaksjonelt materiale. Man er selv ansvarlig for det man skriver i kommentarfeltet.